Ko će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u ABA ligi?
FOTO: E. Dindić

Ništa se ne zna, a sezona pri kraju

Ko će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u ABA ligi?

H. Zilić

U Bosni i Hercegovini rijetko koje takmičenje može proći bez stotine upitnika po završetku sezone.

Tako se u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine još uvijek ne zna ko će nas naredne sezone predstavljati u ABA 2 ligi.

O čemu je zapravo riječ?

Krenimo, redom. Široki i Igokea će u direktnom duelu odlučivati o prvaku Bosne i Hercegovine. Igokea ima zagarantovano mjesto u ABA ligi, a Široki će u ABA 2 ligu kao najbolja ekipa iz regularnog dijela bh. prvenstva.

U ABA 2 ligu će najvjerovatnije Borac i OKK Spars Ilidža bez obizra na plasman u Ligi 6, jer su prošle sezone igrali play off ABA 2 lige i imaju navodno zagarantovano mjesto.

Ovo znači da bi Bosna i Hercegovina mogla dobiti i četvrto mjesto u ABA 2 ligi jer joj na ruku ide i ostatak regionalnog društva. Srbija sigurno ima Zaltibor i Slogu, Hrvatsku će predstavljati Osijek iako je ispao iz Premijer lige Hrvatske, ali ima ugovor sa ABA ligom na dvije godine. Helios je siguran za Slovence.

Čeka se konačna odluka ABA 2 lige i broj klubova. Ako bi ostale pozivnice za Spars i Borac, onda Bosni i Hercegovini ostaju dva mjesta po plasmanu u ligi. Jedno je zauzeo Široki, a posljednje mjesto bi moglo pripasti Leotaru prema trenutnom stanju na tabeli u Ligi 6.

Međutim, pitanje je kolike su ambicije Leotara i da li bi ABA 2 liga bila prevelik zalogaj za trebinjski tim koji ima odličnu sezonu?

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U cijeloj priči je i tuzlanska Sloboda, koja po plasmanu teško može do ABA 2 lige, ali čekat će rasplet i zvanične odluke regionale lige, samim tim i odluku za trebinjski Leotar.

Sezona je pri kraju, a odgovora konačnih ni na mapi, sve je otvoreno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti