Novi ubjedljiv poraz Širokog u ABA 2 ligi
FOTO: ABA 2

Helios sve završio u trećoj četvrtini

Novi ubjedljiv poraz Širokog u ABA 2 ligi

H. Zilić

Košarkaši Širokog loše su otvorili novu sezonu u ABA 2 ligi.

Nakon ubjedljivog poraza od Borca (68:95) u prvoj utakmici tim sa juga naše zemlje upisao je ubjedljiv poraz i u drugom kolu balona koji se igra na Zlatiboru.

Široki je u drugom kolu poražen od Helios Domžala rezultatom 94:75.

Imala je ekipa Širokog nekoliko dobrih momenata u ovoj utakmici, držali su egal, tražilu svoju šansu, ali meč je prelomila treća četvrtina.

Široki je treći period blago rečeno odigrao katastrofalno, a Helios je taj period dobio sa 33:8 i tada je sve bilo jasno.

Mahković je bio najbolji pojedinac kod Heliosa i susret je završio sa 25 poena i tri skoka, odličnu rolu je imao i Tunstall sa 20 poena i sedam skokova.

U redovima bh. predstavnika Kraljević je bio prvo ime sa 18 poena i šest skokova, a izdvovjit ćemo i odličan učinak Bašića koji je ubacio 17 poena, dodao pet skokova i devet asistencija.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Helios je na omjeru 2-0, a Široki 0-2 nakon prvog balona na Zlatiboru.

Preostala dva bh. predstavnika u ABA 2 ligi svoje mečeve drugog kola igraju sutra. Borac će igrati protiv Vrijedosnica Osijek, a Sparsi će odmjeriti snage sa ekipom Gorice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi