Široki se kasno probudio, Helios u finalu ABA 2 lige
FOTO: ABA 2 liga

Gledat ćemo slovensko finale

Široki se kasno probudio, Helios u finalu ABA 2 lige

Haris Zilić

Košarkaši Širokog zaustavljeni su u polufinalu play-offa ABA 2 lige koji se igra u slovenskim Domžalama. Od bh. predstavnika večeras je bila bolja ekipa Heliosa.

Domaćin završnog turnira i najbolja ekipa iz regularnog dijela lige slavila je rezultatom 91:79.

Nije Široki loše otvorio meč i prvu četvrtinu su dobili sa 19:20.

Nakon toga pad u igri bh. ekipe. Drugi period je možemo reći skroz prelomio utakmicu. Helios je u drugoj četvrtini igrao kao u trans, dobio period sa 32:14 i tu je dosta toga bilo jasno.

Široki se nije oporavio ni u trećem periodu koji pripada timu iz Domžala rezultatom 28:21.

U posljednjem periodu probudio se Široki, ali bilo je kasno. Dobio je naš predstavnik posljednju četvrtinu rezultatom 12:24, ali za više od časnog poraza nije moglo.

Oglasi

Helios je do trijumfa predvodio Mahković sa 24 poena i pet skokova, a Luke je imao double-double učinak od 17 poena i deset asistencija.

Kod Širokog Kraljević je ubacio 16 poena uz pet skokova, Knight je dodao 13 poena.

Helios će u finalu ABA 2 lige igrati protiv Krke koja je u polufinalu bila bolja od Podgorice rezultatom 86:74.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Dakle, ove sezone gledamo slovensko finale u ABA 2 ligi. Podsjetimo, prvak će izboriti plasman u ABA ligu, dok će poraženi u finalnom duelu igrati baraž protiv ekipe koja zauzme 11. mjesto u ABA ligi.

Finalni duel na rasporedu je u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi