Košarkaši Širokog izborili plasman u polufinale ABA 2 lige
FOTO: ABA 2 liga/Dragana Stjepanović

Završnica u Domžalama

Košarkaši Širokog izborili plasman u polufinale ABA 2 lige

Haris Zilić

Počeo je play-off košarkaške ABA 2 lige koji se igra u slovenskim Domžalama. U polufinalu Bosna i Hercegovina će imati jednog predstavnika, a to je HKK Široki.

Široki je bh. duelu u četvrtini finala večeras savladao banjalučki Borac.

Konačan rezultat je bio 80:72 u korist tima iz Hercegovine.

Gledali smo veoma zanimljivu utakmicu, a nekako je dojam da je Široki meč okrenuo na svoju stranu u drugoj četvrtini.

Široki je drugi period dobio rezultatom 29:18. Nakon toga u nastavku egal utakmica, Borac se nije uspio vratiti u meč i na kraju konačnih 80:72 za Široki.

Široki je do trijumfa predvodio sjajni IUvanov sa 18 poena, jednim skokom i dvije asistencije, zapažen je bio i Brala sa 15 poena, četiri skoka i dvije asistencija.

Oglasi

U redovima Borca Tanasaković je odigrao još jednu dobru partiju i meč završio sa učinkom od 18 poena, pet skokova i tri asistencije.

Široki sada očekuje duel polufinala protiv prvog favorita play-offa i domaćina završnog turnira ekipe Heliosa.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Krka i Podgorica.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Prvak ABA 2 lige obezbijedit će plasman u ABA ligu naredne sezone.

Poraženi u finalu play-offa ABA 2 lige igrat će baraž za ulazak u ABA ligu protiv ekipe koja zauzem 13. pretposljednje mjesto u ABA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi