Lider pao u Bijeljini i upisao prvi poraz u sezoni
FOTO: KK Budućnost Prolab/facebook

Budućnost nastavila sjajnu seriju, do trijumfa došli i Sparsi

Lider pao u Bijeljini i upisao prvi poraz u sezoni

H. Zilić

Košarkaši Širokog upisali su prvi poraz u tekućoj sezoni košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine i to u 21. kolu na gostovanju u Semberiji.

Budućnost Prolab iz Bijeljine bila je bolja rezultatom 85:78.

Izabranici Josipa Pandže odigrali su fenomenalan meč i dokazali da se nalaze u vrhunskoj formi i da će biti veoma tvrd ordah za sve rivale u play offu za prvaka države.

Utakmicu je prelomila druga četvrtina koju je Budućnost dobila sa 30:19, dok smo u ostala tri perioda gledali egal i veoma dobru košarku.

Još jednu partiju dostojnu regionalnog nivoa odigrao je Vojin Ilić koji je susret završio sa 27 poena, četiri skoka i tri asistencije. Kod domaćina dobar je bio i Đekić sa double-double učinkom od 14 poena i 11 skokova.

Široki je imao raspoložen dvojac Knight-Ivanov, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne prvi poraz u sezoni. Knight je susret završio sa 26 poena, pet skokova i dvije asistencije dok je Ivanov imao učinak od 14 poena i 11 skokva.

Oglasi

U drugom duelu večerašnjeg programa Sparsi su napokon upisali jedan siguran trijumf. U Sarajevu su savladali ekipu Posušja rezultatom 93:79.

Sparse je do trijumfa predvodio Ćuervac sa 18 poena, četiri skoka i pet asistencija, a 18 poena je ubacio i Motley.

U redovima Posušja raspucan je bio College sa 23 poena, dodao je tri skoka i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kolo prije kraja Široki je lider s omjerom 20-1, Borac ima omjer 17-4, a Budućnost 16-5.

Na začelju su Promo s omjerom 5-15, Mrkonjić Grad s omjerom 4-17 i Zrinjski koji ima omjer 2-18 i siguran je putnik u niži rang dva kola prije kraja regularnog dijela prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi