Klubovi na sastanku izrazili nezadovoljstvo radom KSBiH

Sastanak u Širokom Brijegu

Klubovi na sastanku izrazili nezadovoljstvo radom KSBiH

O. Lekić

Jedanaest košarkaških klubova iz Bosne i Hercegovine održalo je jučer sastanak u Širokom Brijegu i na njemu je iskazano nezadovoljstvo radom Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine u posljednjih nekoliko godina pravi konstantne greške u koracima, a ni klubovi nisu zadovoljni odnosom krovne kuće bh. košarke prema njima.

Zbog toga je na inicijativu KK Borac Banja Luka sazvan sastanak bh. klubova. Prvi je to sastanak nakon nekoliko godina i bio je veoma konstruktivan.

Razlog za sazivanje sastanka je nezadovoljstvo radom i odnosom KSBiH prema klubovima, gdje se od klubova naplaćuje novac za kotizacije, kazne i licence te se ništa ne radi na smanjenju tih troškova.

Među timovima koji su učestvovali u diskusiji koja je održana u Širokom Brijegu bili su:

"KK Borac Banja Luka, KK Posušje, KK Promo, KK Mladost, OKK Sloboda, KK Leotar, HKK Zrinjski, KK Igokea, HKK Široki, OKK Spars, KK Slavija.

Oglasi

Sastanku se nisu odazvali KK Bosna i KK Budućnost Bijeljina.

Košarka u Bosni i Hercegovini godinama je na veoma niskom nivou. Klubovi su u teškoj situaciji i Košarkaški savez nema jasan plan rada.

Klubovi su se konačno ujedinili i održali su sastanak iz kojeg bi mogle doći pozitivne stvari za razvoj bh. košarke čiji je kvalitet u velikom padu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Hoće li doći do nekih pozitivnih promjena u narednom periodu ostaje nam da vidimo. Svakako je veoma pohvalno što su klubovi konačno sjeli zajedno za stol i razgovarali o problemima u bh. košarci.

Sastanak je trebao i ranije biti održan, ali srećom da nikad nije kasno za pozitivne pomake.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi