ABA 2: Nevjerovatan preokret košarkaša Širokog za treći trijumf u sezoni
FOTO: ABA 2

Savladali Helios

ABA 2: Nevjerovatan preokret košarkaša Širokog za treći trijumf u sezoni

H. Zilić

Košarkaši Širokog su u sedmom kolu ABA 2 lige, napravili nevjerovatan preokret u duelu protiv Heliosa i slavili nakon produžetka rezultatom 72:77. Regularni dio je završen 69:69.

Prve tri četvrtine pripale su Heliosu. Igra je išla jednosmjernom ulicom i činilo se da će fenjeraš savladati Široki, no u posljednjoj četvrtini nevjerovatna igra bh. predstavnika.

Široki je posljednji period dobio sa 11:30, nadoknadio 19 poena zaostatka i odveo meč u produžetke.

U produžetku bolje se snašao naš predstavnik i slavio sa 3:8 za konačnih 72:77.

Kod Širokog prvo ime je bio Davis sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije, odličnu rolu je pružio i Mandić sa 17 ubačenih poena, dok je Zubac meč završio sa 14 poena i osam skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kod Heliosa izdvojio se Mahović sa 30 poena i četiri skoka, pomagao mu je Joseph, koji je ubacio 12 poena, a tome dodao i dva skoka.

Široki je nakon sedam utakmica na omjeru od tri pobjede i četiri poraz, dok je Helios ostao zakucan za dno tabele s omjerom od jedne pobjede i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi