Budućnost deklasirala Split, nastupila tri bh. reprezentativca
FOTO: ABA liga

ABA liga

Budućnost deklasirala Split, nastupila tri bh. reprezentativca

H. Zilić

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice trijumfom su otvorili novu sezonu ABA lige.

U prvom kolu na som parketu su bili ubjedljivi protiv KK Split rezultatom 94:59.

Prva četvrtina pripala je domaćinima sa 23:17, a gosti se bude u drugoj četvrtini i dobili su 23:24 tako da su sa -5 otišli na odmor.

U nastavku totalni raspad Splićana.

Podogričani su odigrali nevjerovatnu treću četvrtinu, dobili sa 24:6 i tad aje bilo pitanje pobjednika odlučeno.

Do kraja je bilo samo pitanje konačnog rezultata, a on je glasio pomenutih 94:59 za Budućnost.

Budućnost je do trijumfa predvodio Reynolds sa 16 poena, tri skoka i dvoje asistencija, odličan je bio i Drobnjak sa 14 poena i tri skoka.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U pobjendičkoj ekipi nastupila su i tri reprezentativca Bosne i Hercegovine, a izdvojio se Aleksandar Lazić sa 11 poena i pet skokova, Kenan Kamenjaš je imao učinak od pet poena i tri skoka, dok je Edin Atić za sedam minuta na parketu ubacio samo jedan poen.

Kod Splita prvo ime bio je Shroter sa 19 poena i četiri skok, zapažen je bio i Marva sa deset poena, osam skokova i četiri asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi