Maestralni Gegić vodio Cibonu do trijumfa u hrvatskom derbiju
FOTO: ABA liga

ABA liga

Maestralni Gegić vodio Cibonu do trijumfa u hrvatskom derbiju

H. Zilić

Odigrana je zaostala utakmica 16. kola ABA lige između Cibone i Zadra.

Hrvatski derbi okončan je trijumfom Cibosa rezultatom 80:73.

Zadrani su sjajno otvorili meč i dobili prvi period sa 12:23, a +11 imali su i na poluvremenu kada je rezultat glasio 34:45.

U nastavku puno bolja igra Cibone koja je kreirala preokret za konačnih 80:73.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Prvo ime kod tima iz Zagreba bio je naš reprezentativac Amar Gegić koji je meč završio sa 20 poena i tri skoka i tako zaokružio sjajnu sezonu u dresu zagrebačkog tima. Kod Cibone treba izdvojiti i Prkačina sa 16 poena i šest skokova.

U redovima Zadra prvo ime je bio Mačrinković sa 25 poena, devet skokova i četiri asistencije, a ujedno je bio i prvo ime susreta, no na kraju to nije bilo dovoljno ekipi Zadra.

Top Komentari

argh
prejak igrac, bit ce sve bolji i bolji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi