Partizan pobijedio Zvezdu na početku finalne serije u ABA ligi

Prvi meč beogradskih rivala

Partizan pobijedio Zvezdu na početku finalne serije u ABA ligi

Edmir Škorić

Pobjedom Partizana nad Crvenom zvezdom rezultatom 88:80 počela je finalna serija play-offa ABA lige.

Zvezda je prošle godine poslije pet utakmica uspjela da dobije Partizan i postane prvak, ali vidjet ćemo ko će u ovoj godini biti uspješniji od dva beogradska tima. Bolje je seriju otvorio tim Partizana.

Prva utakmica odigrana u Stark Areni pripala je Partizanu, koji je bio uvjerljiv. Već u prvoj dionici igre crno-bijeli su imali dvocifreno vodstvo nad gradskim rivalom, a nakon 10 minuta na semaforu je bilo 29:21.

Tokom druge dionice Zvezdaje potpuno razbijena, Partizan je imao u jednom trenutku maksimalnih +22, a na poluvremenu domaći tim je vodio 56:36.

Zvezda je uspjela malo da "prodiše" u trećoj četvrtini, ali je vodstvo Partizana i dalje bilo ogromno na ulasku u zadnjih 10 minuta. Poslije tri četvrtine tim Željka Obradovića je vodio sa 73:61. Crvena zvezda je uspjela da se donekle vrati u meč, ali ipak nedovoljno da se zaustavi Partizan.

Zach LeDay je sa 24 poena i pet skokova predvodio Partizan, dok je Kevin Punter ubacio 19 poena, a dvocifren je bio još Alen Smailagić sa 11 ponea.

Kod Zvezde je Ognjen Dobrić ubacio 17 poena, a Facundo Campazzo je meč završio sa 15 poena i 10 asistencija. Filip Petrušev je ubacio 11, Nemanja Nedović i Bentil po 10 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Naredna utakmica igra se u četvrtak i Partizan želi da dobije i taj duel i da povede sa 2:0 pred gostujuće mečeve. Igra se na tri dobijene pobjede i ako bude kojim slučajem 2:2, majstorica se igra 22. juna.

Ulog je veliki, pošto će jedan od ova dva kluba postati rekorder po broju titula u regionalnom takmičenju, kojih u ovom trenutku oba imaju po šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi