Partizan poput Warriorsa - ubacio 17 trojki i plasirao se u polufinale ABA lige

Igraće s Cedevita Olimpijom za finale

Partizan poput Warriorsa - ubacio 17 trojki i plasirao se u polufinale ABA lige

E. Škorić

Košarkaši Partizana pobijedili su Studentski Centar sa 112:83 u trećoj i odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije ABA lige.

Crno-bijeli su uz dosta muke uspjeli da vrate brejk u Podgorici, pa je serija dobila epilog u Beogradu, gdje je Partizan bio uvjerljiv protiv Podgoričana.

Presudan je bio vanjski šut i čak 17 ubačenih trojki košarkaša Partizana, koji su loše počeli utakmicu, gubili su 11:5 na startu, ali su na prvu dvominutnu pauzu otišli sa šest poena prednosti - 27:21.

Partizan je u drugoj dionici stigao do dvocifrene prednosti, imao je ogromnih +19 (57:38) na odlasku na odmor.

Nastavak meča donosi dominaciju izabranika Željka Obradovića, koji su imali u jednom trenutku i preko 30 poena prednosti, pa je samo bilo pitanje kojim će se rezultatom meč okončati.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nunnally je predvodio Partizan sa 17 poena, LeDay je dodao 14, Lessort 13, Madar 12, a docifren je još bio Anđušić sa 10 poena, dok su na drugoj strani dvocifrene brojeve poena imali Ivšić (13), Tašić (12), Drežnjak (11), Pavličević (11) i Hadžibegović te Magee sa po 10 poena.

Partizan će kao prvi nositelj u polufinalu igrati protiv Cedevita Olimpije, dok se u drugom sastaju Crvena zvezda i Budućnost. Oni su već odigrali jedan meč svoje polufinalne serije, a završeno je visokom pobjedom Zvezde rezultatom 93:55. Drugi meč igra se sutra u Crnoj Gori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi