Veliko priznanje za Kenana Kamenjaša
FOTO: ABA liga/Ivana Dergez

Odlična sezona za bh. košarkaša

Veliko priznanje za Kenana Kamenjaša

Haris Zilić

Završen je i regularni dio košarkaške ABA lige, a sada nas očekuje play-ćoff i finalna uzbuđenja u regioanlnoj košarci koja je i ove sezone ponudila nekoliko zanimljivih duela.

Po završetku regularnog dijela sezone biraju se i najbolji pojedinci, a veliko priznanje dobio je bh. reprezentativac, Kenan Kamenjaš.

Kamenjaš je izabran u najbolju petroku ABA lige za sezonu 2023/2024 što je izuzetno priznanje za Kenana, ali i bh. košarku.

Pored momka iz Vareša u petorci ABA lige su dva igrača Crvene zvezde to su Nikola Topić i Miloš Teodosić, zatim Luka Božić iz Zadra i Zach LeDay iz Partizana.

Što se tiče Kamenjaša on je sezonu počeo sa sjajnim partijama u Studentskom Centru što nije promaklo čelinicma Budućnosti koji su doveli naše koašrkašaka na polusezoni.

Oglasi

I u dresu Budunosti popularni "Kameni" nastavio se s odličnom partijama i zasluženo se naša u petorci sezone.

Upravo će Kamenjaš i društvo otvoriti play-off ABA lige, danas će Budućnost odigrati prvi meč četvrtine finala protiv Zadra.

U ostala tri duela play-offa sastaju se:

Crvena zvezda - Studentski Centar

Mega Basket - Cedevita Olimpija

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Partizan - Igokea

Pdosjetimo, prvi krug play-offa ABA lige igra se na dvije dobijene utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi