Bh. košarkaši se spremaju u Tuzli, Kamenjaš zrači optimizmom

Počinje novi ciklus kvalifikacija za Eurobasket

Bh. košarkaši se spremaju u Tuzli, Kamenjaš zrači optimizmom

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Tuzli gdje se vrijedno sprema za start novog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine.

Naši momci uveliko treniraju, a u petak nas očekuje gostovanje kod selekcije Kipra.

Nakon Kipra tuzlanski Mejdan u ponedjeljak 26. februara dolazi reprezentacija Francuske koja je favorit grupe i to će sigurno biti još jedan košarkaški spektakl u našoj zemlji.

Većina košarkaša došli su u odličnoj formi što potvrđuju igre u njihovim klubovima.

Jedan od onih koji ima sjajnu sezonu je centar Budućnosti iz Podgorice Kenan Kamenjaš i bit će naša glavna uzdanica u reketu.

Oglasi

Kamenjaš je najavio prethodne mečeve, ali i prokmentarisao okupljanje i treninge u Tuzli.

"Okupili smo se u Tuzli. Momci su spremni i želji rada. Želimo dočekati spremni meč sa Kiprom, Musa nam će se pridružiti u toku dana", rekao je Kamenjaš i dodao:

"Na večerašnjem trenigu ćemo biti kompletni i idemo na ugiravanje i trening sa malo više igre."

Zmaj Kenan Kamenjaš o pripremama Zmajeva za utakmicu protiv Kipra 🏀🇧🇦

Posted by KSBiH on Tuesday, February 20, 2024

Selektor Adi Bećiragić je na skraćeni spisak stavi ove igrače: Džanan Musa, Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar i Ibrahim Durmo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi