Drama u ABA ligi: Partizan "položio oružje"
FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Velika pobjeda Mege

Drama u ABA ligi: Partizan "položio oružje"

Haris Zilić

U 4. kolu regionalne košarkaške ABA lige gledali smo fenomenalan duel Mege i Partizana koji je na kraju iznenađujuće pripao ekipi Mege rezultatom 88:86.

Mega sjajno otvara susret, iskoristili su opušten ulazak Partizana u meč i dobili prvu četvrtinu rezultatom 21:11.

U drugom periodu Mega je održavala prednost, čak i malo povećala i na odmoru su imali 11 poena razlike, rezultat je bio 40:29.

U trećem periodu dosta efikasna igra, a Mega nije dozovljavala Partizanu da se baš približi iako su crno-beli imali određenih mini serija kroz četvrtinu.

U posljednji period ulazi se vodstvo Mege rezultatom 69:61.

Odlučujuća četvrtina bila je jasan alarm za Partizan da se pokuša vratiti u susret i odlično je otvaraju serijom od 9:2 i dolaze na samo dva poena zaostatka 72:70 i to je bio znak da nas čeka dramatičan finiš utakmice.

Oglasi

U finišu bolje se snašla ekipa Mege u velikoj drami slavila rezultatom 88:86.

Megu je do velikog trijumfa predvodi Đurišić sa 17 poena i tri skoka, Plavšić je ubacio 15, a Topić 14 poena.

U redovima Partizana najbolji pojedinac na susretu bio je Kaminsky sa 24 poena i šest skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 4. kolo:

Mega Basket - Partizan 88:86

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi