Drama za infarkta: Mnogi navijači nisu imali snage gledati završnicu na meču Olympiacos - Partizan

Velika drama u Atini

Drama za infarkta: Mnogi navijači nisu imali snage gledati završnicu na meču Olympiacos - Partizan

A. Čaušević

Možda i najuzbudljiviji meč dosadašnjeg dijela sezone Eurolige odigran je u Atini gdje je Olympiacos dočekao Partizan. Viđeno je nekoliko velikih preokreta, a poslije dramatične završnice i odigranog produžetka slavili su domaći 98:94.

U uvodnim minutama se uglavnom igralo poen za poen, da bi završnicu prve četvrtine domaći odigrali odlično te su otišli na +7 (28:21), poslije dva slobodna bacanja Wiliamsa-Gossa.

Odlično su Grci otvorili i drugu dionicu, a nakon trojke te dodatnog slobodnog bacanja Milutinova otišli su na tada rekordnih +12 (43:31). Ipak, Beograđani su se uspjeli vratiti na 49:43 poslije prvog poluvremena.

Treća četvrtina je počela nevjerovatnom serijom Partizana, tačnije Samilagića koji je zabio devet poena u nizu te je gostima donio prednost 49:52.

Parni valjak je dominirao parketom u trećoj dionici, a izabranici Željka Obradovića su nakon poena Anđušića imali dvocifrenu prednost (53:63). Prednost je u jednom trenutku otišla i na +14.

Oglasi

Bez obzira na visoku prednost Partizana pred punom dvoranom Mira i prijateljstva moglo se pretpostaviti da slijedi drama u posljednjoj četvrtini, tako je i bilo.

Domaći su postepeno topili prednost gostiju, a na dvije minute prije kraja rezultat je bio izjednačen 79:79 poslije slobodnih bacanja Larentzakisa.

Smailagić je pogodio trojku te se u posljednji minut ušlo sa +3 za Partizan. Ipak, 18 sekundi prije kraja Larentzakis ponovo pogađa dva slobodna bacanja i donosio Olympiacosu prednost.

Napad za pobjedu imao je Partizan, ali je Punter izgubio loptu pa Larentzakis opet dva puta bio siguran sa linije za slobodna bacanja. Ipak, život Beograđanima je produžio Nunnally koji je pogodio trojku za 85:85 i dodatnih pet minuta. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U produžetku izjednačena igra s obje strane, ali uz nekoliko pogrešaka Partizana u fazi napada. Punter je na 70 sekundi prije kraja pogodio za 91:91. Posljednjih 5 sekundi rezultat je bio 96:94 za domaće kada je Walkup pogodio dva slobodna bacanja za konačnih 98:94.

Pobjednički tim je u svojim redovima imao šestoricu sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji su bili Larentzakis sa 19 te Milutinov sa 16 poena. Najraspoloženiji kod Partizana bili su Leday sa 19 te Punter sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi