Partizan siguran protiv Studentskog Centra, Kamenjaš dvocifren
FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

ABA liga

Partizan siguran protiv Studentskog Centra, Kamenjaš dvocifren

H. Zilić

U 11. kolu ABA lige Partizan je na svom terenu dočekao ove sezone vrlo dobri tim Studentskog Centra iz Podgorice i na kraju slavio rezultatom 99:76.

Partizan je ušao kao favorit u ovaj duel, a sve je bilo jasno nakon prve četvrtine koju su Beograđani odigrali furiozno.

Izabranici Željka Obradovića su prvu četvrtinu dobili 31:14, a na poluvremenu su imali prednosti 53:32 i tada je praktički pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Gosti se nisu predavali smanjili su prednost u trećoj četvrtini koju su dobili 20:28, a sredinom posljednje četvrtine bilo je 77:66 za domaćine.

Ipak do kraja je Partizan odigrao rutinski do konačnih 99:76.

Partizan je do trijumfa predvodio Smailagića sa 19 poena, LeDay je ubacio 17.

Oglasi

U redovima gostiju Drežnjak je ubacio 14 poena, a naš Kenan Kamenjaš je susret završio sa 11 poena i devet skokova.

Crvena zvezda je ranije kao gost savladala Mega Basket rezultatom 98:88 na krilima Nedovića koji je ubacio 23 poena, dodao šest skokova i šest asistencija.

ABA liga, 11. kolo:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Mega Basket - Crvena zvezda 88:98

Partizan - Studentski Centar 99:76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi