Napetost na vrhuncu: Partizan nakon produžetka za dva koša bolji od Monaca!
Partizan je savladao Monaco u ludoj završnici utakmice u Štark Areni.

Gosti pali u Beogradu

Napetost na vrhuncu: Partizan nakon produžetka za dva koša bolji od Monaca!

E. Ganibegović

U okviru 12. kola Eurolige beogradski Partizan je večeras bio domaćin Monacu. Rezultat je na kraju glasio 89:85 i to nakon jednog produžetka. 

Gosti s dva poena otvaraju meč, ali onda Partizan pravi seriju od 11:i i dolazi do devet poena prednosti.

Zakočilo je zatim domaće, gosti prave seriju 1:11 i vraćaju se u prednost, da bi Partizan prvu dionicu sa 16:13 ipak riješio u svoju korist.

U drugoj četvrtini gosti su bili nešto bolji. Na 15-minutnu pauzu Monaco odlazi s prednošću od tri poena razlike, 32:35 je bilo.

Partizan je malu prednost Monaca istopio u trećoj dionici. Nakon pola sata igre bilo je 51:51 što je obećavalo neizvjesnu završnicu.

Brzo domaći dolaze do osam poena prednosti (63:55), ali opet su zakočili. Monaco je izjednačio na 66:66, no Partizan sa slobodnih bacanja na dvije minute do kraja dolazi u novu prednost.

Oglasi

Vodili su Beograđani 72:69, činilo se da će slaviti, ali onda James pogađa trojku i odvodi meč u produžetke. 

Bolje se u produžetku ipak snalazi Partizan. Postigao je Partizan 17 poena, četiri više od Monaca i stigao do teške pobjede. 

Najefikasniji na meču bio je Punter s 25 poena, tri skoka i četiri asistencije. Pratio ga je kod Partizana Nunnaly s 21 poenom, te pet skokova i dvije asistencije.

Motiejunas je bio najbolji kod gostiju. Ubacio je 23 poena, te dodao dva skoka.

Naredno kolo, već za dva dana, nosi Partizanu domaći duel protiv Milana. Monaco će dan kasnije u Litvaniju kod Žalgirisa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 12. kolo:

Partizan - Monaco 89:85 (16:13, 16:22; 19:16, 21:21; 17:13) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi