Srbija u šoku: Još jednu ludu noć Partizana zasjenile brutalne poruke Nikoli Mirotiću

Srbija u šoku: Još jednu ludu noć Partizana zasjenile brutalne poruke Nikoli Mirotiću

A. Čaušević

Beogradska publika je mogla uživati u još jednoj nezaboravnoj euroligaškoj noći Partizana. Iako se činilo da će Parni valjak upisati poraz protiv Armani Milana uslijedio je nevjerovatan preokret za konačnih 82:69.

Armani Milano je odlično izgledao u prvom poluvremenu. Stekli su italijani prednost na otvaranju meča i znalački su je čuvali, a na odmor su otišli sa pet razlike prednost (39:44).

Nastavili su gosti furiozno i u trećoj dionici, a nakon slobodnih bacanja Vogihtmanna imali su čak 49:62 te je upućivalo da idu ka novoj pobjedi.

Međutim, onda se probudio Parni valjak te je uslijedila nevjerovatna serija do kraj treće dionice. Rezultatom 16:2 Partizan se potpuno vratio u igru te se u posljednju dionicu ušlo pri rezultatu 61:62 za goste.

Beograđani su odlično otvorili i četvrti periodu te su seriju produžili na 31:4 a vrlo brzo su stekli dvocifrenu prednost. Leday je pogodio trojku za 76:64.

Oglasi

Do kraja meča domaćini su znalački i vješto sačuvali prednost te su stigli do sedmog trijumfa u sezoni te su se približili play-off zoni. Konačan rezultat glasio je 82:69.

Punter sa 19 te Caboclo sa 16 poena su predvodili Partizan do pobjede, dok je kod Armanija sa 19 poena najefikasniji bio Shields.

Inače, na meču su navijači Partizana istakli nekoliko brutalnih poruka usmjerenih ka Nikoli Mirotiću koji večeras nije igrao zbog povrede.

"Strah životu, kalja obraz često", "Da nisi pi**a najveća na svijeutu, večeras bi bio na parketu", sadržaj je nekih parola.

Zbog uvredljivih parola srbijanska javnost je u šoku pošto je poznato da je Mirotić veliki dobrotvor te smatraju da nije zaslužio uvrede kakve je dobio.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjećanja radi, Mirotić je dao riječ Željku Obradoviću da će potpisati za Partizan, a nakon višesedmičnih pregovara kada se čekao njegov dolazak sve je propalo.

Kao razlog da ne dođe Crnogorac sa španskim pasošem je naveo pritisak od strane crkve i iz politike. Na kraju je završio u Armani Milanu.

Top Komentari

limvotemirvah
srbisrbi.ba, ne interesuje nas.
3 1
BosanskaSvedska
A joj srbadija na aparatima
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi