ABA liga se širi, novi članovi KK Borac (Čačak) i KK Split

Odlučeno na jučerašnoj videokonferenciji

ABA liga se širi, novi članovi KK Borac (Čačak) i KK Split

Jučer je održana videokonferencija na kojoj su učestvovali predstavnici klubova članica ABA lige te nekih čelnika lige na kojoj je doneseno nekoliko odluka.

Ono što je odlučeno jeste da će liga istrajati u nastojanju da se aktualna sezona privede kraju u postojećem formatu. 

Ipak, umnogome će nastavak ABA lige ovisiti o nastavku Eurolige. Ukoliko ona donese odluku o nastavku sigurno je da nas čeka nastavak natjecanja i u regionalnom natjecanju. Ukoliko pak euroligaši obustave sezonu ista sudbina čeka i ABA ligu. I ukoliko bude tako onda je jasno da će novi/stari euroligaš biti Crvena Zvezda jer će iduću sezonu igrati sve one ekipe koje su igrale i u ovoj, a to je rasplet koji ne odgovara Partizanu i Budućnosti. 

Ono što je izgleda izvjesno je da će se liga širiti za dva mjesta. Od iduće sezone u ABA ligi nastupat će 14 klubova a u elitni razred ulaze prvoplasirani i drugoplasirani iz ABA 2 lige a to su Borac iz Čačka i Split. Zaključeno je da je interes lige da iz natjecanja ABA 2 ne ispadne Zadar a da u viši rang uđu Splićani kako bi Hrvatska i dogodine imala tri mjesta. Jer ukoliko bi Hrvatska ostala na jednom predstavniku, a taj jedan je bila Cibona čija je opstojnost jako upita moglo bi se desiti da Hrvatska više nema predstavnika u ABA ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi