Šuti, gleda i ne vjeruje: Hrvati dotukli Obradovića, ne pamti se njegovo ovakvo izdanje

Velika pobjeda Splita

Šuti, gleda i ne vjeruje: Hrvati dotukli Obradovića, ne pamti se njegovo ovakvo izdanje

A. Čaušević

Željko Obradović je u ponedjeljak navečer doživio jedan od težih poraza otkako sjedi na klupi Partizana. Partizan je u Stark Areni na opšte iznenađenje izgubio od Splita i rezultatom 67:74.

Iako je Partizan dobio prvu dionicu 19:17, katastrofa je uslijedila u drugom periodu koji je Splićanima pripao rezultatom 11:27 i od tada nije bilo povratka za Parni valjak.

Hrvatski predstavnik je uspio izdržati treću dionicu, bili su odlični u odbrani te su u posljednjih deset minuta ušli sa prednošću od 14 poena prednosti.

Odigrali su Splićani mirno i u četvrtoj dionici. Uspješno su čuvali prednost te je sama završnica protekla bez većih uzbuđenja.

Kamere su u nekoliko navrata snimile rezigniranog Željka Obradovića koji je sigurno i sam iznenađen hladnim tušem kojeg su mu priredili Splićani.

Oglasi

Poslije meča nekoliko hiljada navijača Partizana je izviždalo igrače Partizana pošto su upisali već šesti poraz u ovoj sezoni ABA lige.

Sa druge strane beogradska publika je znala nagraditi večerašnjeg pobjednika te su Splićani ispraćeni sa aplauzima.

Za goste iz Dalmacije dvocifren učinak su imala Shorter sa 18 te Sullivan sa 15 poena, dok Partizana raspoložen za igru je bio jedino Nunnally koji je postigao mršavih deset poena.

Hrvatskom predstavniku u regionalnoj ligi je ovo bila četvrta pobjeda u posljednjih pet mečeva s kojom su sigurno povećali svoje šanse da mogu doći do play-offa na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Partizan je upisao već šesti poraz u ABA ligi, drugi u nizu pošto su ranije Beograđani poraženi i od gradskog rivala Crvene zvezde.

Osim toga, Parnom valjku ne ide baš najbolje i u Euroligi pošto Obradovićev tim nije u zoni doigravanja i ponavljanje prošle sezone se čini kao nemoguća misija.

Top Komentari

stranputica
Sve logično. Premala rotacija kvalitetnih igrača. Kad ih ide, mogu svakoga pregaziti, ali cijelu sezonu držati pakleni ritam jednostavno nemoguće. I onda se događaju ovakvi padovi. Zato u Realu igraju svi cca. 20min po utakmici i nema takvog trošenja igrača. Očigledno 20 miliona nije dovoljno....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi