Gegić sa Cibonom blizu naslova prvaka Hrvatske

Cibosi poveli sa 1:2 u finalnoj seriji

Gegić sa Cibonom blizu naslova prvaka Hrvatske

H. Zilić

Cibona je došla na korak do naslova prvaka Hrvatske u košarci.

Cibosi su u trećem meču savladali Zadar sa 62:67 i poveli sa 1:2 u seriji koja se igra na tri dobijena meča.

U večerašnjem susretu ponovo su viđene jake odbrane s obje strane, dosta nervoze, ali i lijepe košarke, na kraju se bolje snašao zagrebački tim i slavio vrijedan trijumf.

Presudila je četvrta četvrtina koju je Cibona dobila sa 15:23.

Cibonu je do trijumfa Nakić sa 16 poena, tri skoka i jednom asistencijom, pomagao mu je Prkačin sa 13 poena, devet skokva i jednom asistencijom.

U timu Cibone bh. reprezentativac Amar Gegić ubacio je sedam poena, dodao tri skoka i dvije asistencije i treba istaći da su Zadrani večeras odigrali sjajnu odbranu na našem košarkašu.

U redovima Zadra prvo ime bio je Thompson sa 14 poena, četiri skoka, jednom asistencijom, zapažen je bio i Drežnjak sa 12 poena, sedam skokova i dvije upisane asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi