Real Madrid se obrukao kao što odavno nije, Džanan Musa je nešto i pokušavao
Džanan Musa meč završio sa 12 poena (Foto: EPA)

Euroliga

Real Madrid se obrukao kao što odavno nije, Džanan Musa je nešto i pokušavao

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida doživjeli su jako težak poraz u meču 22. kola Eurolige od domaćeg Monaca, koji je slavio sa 98:76.

Sa samo jednim porazom je Real ušao u ovaj meč i, kao i u 99 posto slučajeva, imao ulogu favorita, ali je bez Tavaresa i Llulla potpuno uništen od strane Francuza, koji su ostvarili 11. i jako važnu pobjedu, dok će Real svejedno ostati lider unatoč porazu sa omjerom 19-2.

Serijom 6:0 Monaco otvara ovaj duel, odlazi ubrzo na +9 (11:2), imao je potom i dvocifrenu prednost, u jednom trenutku prve četvrtine i 12 poena prednosti, a na kraju tog perioda bilo je 33:20.

U drugoj četvrtini Monaco je povećao prednost, bilo je i maksimalnih +20, a na poluvremenu 56:40. Najviše što su vodili Francuzi bilo jeu trećoj četvrtini kada je bilo 29 razlike i već tada je bilo jasno da se Kraljevi ne mogu oporaviti.

Težak poraz bio je neminovn za oslabljeni Real, koji već za dva dana dočekuje Bilbao u ACB ligi, a onda 25. januara dočekuje Olympiakos u još jednom euroligaškom derbiju. Do kraja mjeseca odigraće mečeve protiv Gran Canarije u gostima 28. januara u ACB ligi, te 30. januara dočekuje Maccabi u Euroligi.

James Loyd je predvodio Kneževe noćas sa 19 poena, dok je Mike James imao fantastičnih 15 poena i 13 asistencija i definitivno prvo ime susreta. Dobra partija i Dialla sa 14, te Motiejunasa sa 13 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Reala je najefikasniji bio reprezentativac BiH Džanan Musa koji je ubacio 12 poena uz 4 skoka i 1 asistenciju za 20 minuta igre.

Osim njega, dvocifreni su još bili Rudy Fernandez i Fabian Causeur sa 11 i 10 poena, ali dojam je da su mnogi igrači Reala zakazali i da nisu bili raspoloženi za utakmicu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Ovo je treci poraz.A Musa je nesto pokusavao ali ustvari skoro nista nije ni ostvario.Uklopio se u svilo tima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi