Adin Vrabac novi kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine
FOTO: T. Hebib

Halilovića nema zbog povrede

Adin Vrabac novi kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine vrijedno se priprema u Tuzli za utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine protiv Kipra i Francuske.

Za izabranike Adisa Bećiragića to će biti početak novog ciklusa, a pored naše selekcije, Kipra i Francuske u grupi je još reprezentacije Hrvatske.

U ovom prozoru zbog povreda selektor Bećiragić neće moći računati na Miralema Halilovića i Johna Robersona, a zbog NBA pravilnika nisu u mogućnosti bili da dođu Jusuf Nurkić i Luka Garza.

Naš tim će predvoditi zvijezda Real Madrida Džanan Musa što će svakako biti pozitivan vjetar za cijelu reprezentaciju.

Odsustvo Halilovića znači da ćemo u naredna dva duela imati i novog kapitena, a tu čast će imati Adin Vrabac.

Oglasi

Adin Vrabac je dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i od svih momaka koje trenutno na raspolaganju ima selektor Bećiragić on je najduže član naše seniorske selekcije.

Ovo neće biti prvu put za Adina da kao kapiten predvodi našu selekciju, tu je čast imao i u pretkvalifikacijama za Eurobasket kada je selektor našeg tima bio Duško Vujošević.

U našem taboru vlada dobra atmosfera, momci su spremni, zdravi i jedva čekaju duele protiv Kipra i Francuske s kojim ćemo otvoriti novi ciklus kvalifikacija.

Duel Kipra i Bosne i Hercegovine igra se u petak s početkom u 18 sati.

Susret protiv Francuske naši momci igraju u ponedjeljak 26. februara u tuzlanskom Mejdanu s početkom u 20 sati.

Na Eurobasket plasman će obezbijediti dvije reprezentacije iz grupe, a dodajmo da je Kipar već na Eurobasketu bez obzira na plasman jer je jedan od domaćina.

Top Komentari

frki82
Ne kontam kako uopšte ovaj antitalenat može prismrditi reprezentaciji?
3 1
epa
ako smo spali na Vrabca opcenito u ekipi onda nas treba raspustiti... čovjek koji ne moze poloziti polaganje... ma hajte molim Vas... ko ovog Goluba gura vise u reprezentaciji ni jednu utakmicu nije odigrao da kazes svaka cast momak... ni napad ni odbrana.. nula čista....
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi