Musa: Za Kipar se spremamo kao da je finale Svjetskog prvenstva

Počinju kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine

Musa: Za Kipar se spremamo kao da je finale Svjetskog prvenstva

H. Zilić

U petak gostovanjem na Kipru košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otvara novi ciklus kvalifikacija. Ovaj put cilj je plasman na Eurobasket 2025. godine.

Naši momci okupili su se u Tuzli, a večeras se ekipi pridružio i Džanan Musa, zvijezda Real Madrida.

Musa će predvoditi naše momke u prva dva meča kvalifikacija što će svakako biti pozitivna stvar za naš tim i selektora Adisa Bećiragića.

Naš najbolji košarkaš je prije večerašnjeg treninga iznio i svoja očekivanja pred mečeve protiv Kipra i Francuske.

"Svi su tu, čekamo utakmicu protiv Kipra. Ne znamo puno o njima, respektujemo protivnika i spremit ćemo se kao da je finale Svjetskog prvenstva", rekao je Musa i dodao:

Oglasi

"Za nas je prva utakmica jako bitna i da onda nakon toga gradimo naše kvalifikacije. Pokušat ćemo da ostvarimo pobjedu i onda se spremamo za duel protiv Francuske."

Zmaj Džanan Musa se priključio saigračima iz reprezentacije BiH 🏀🇧🇦

Posted by KSBiH on Tuesday, February 20, 2024

Duel Kipra i Bosne i Hercegovine igra se u petak s početkom u 18 sati.

Duel protiv Francuske naši momci igraju u ponedjeljak 26. februara u tuzlanskom Mejdanu s početkom u 20 sati.

Na Eurobasket plasman će obezbijediti dvije reprezentacije iz grupe, a dodajmo da je Kipar već na Eurobasketu bez obzira na plasman jer je jedan od domaćina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi