Adin Vrabac novi igrač Krke

Potvrđen dogovor

Adin Vrabac novi igrač Krke · Zvanično

M. Šljivak

Adin Vrabac novi je igrač slovenačke Krke.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine dogovorio je saradnju sa uglednim slovenačkim klubom i od naredne sezone će nositi dres ovog tima.

Protekle sezone Vrabac je igrao veoma dobro u redovima Spars Realwayja. U domaćem prvenstvu je bilježio 12.7 poena i 5.8 skokova, dok je u ABA 2 ligi statistika bila nešto bolja.

Tako je u ovom takmičenju prosječno bilježio 14 poena i imao je 5.4 skokova po meču.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Ovo je korak naprijed u mojoj karijeri. Drago mi je što ću ponovo igrati ABA ligu koja je defitinivno snažnija od ABA 2 ligi. Pokušat ću pomoći Krki da napravi što bolji rezultat, a navijačima obećavam da ću dati sve od sebe na parketu", rekao je Vrabac.

Bh. košarkaš je ranije igrao još za Tenerife, Partizan i Trier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi