Vaughn čudesnom partijom donio Igokei veliku pobjedu

Novi trijumf tima bh. predstavnika

Vaughn čudesnom partijom donio Igokei veliku pobjedu

S. Grebović

Košarkaši Igokee večeras su na svom parketu bili bolji od slovenačke Krke sa 92:82.

Bio je ovo duel direktnih konkurenata kada je borba za opstanak u pitanju, a na kraju je bh. predstavnik imao više razloga za slavlje.

Igokea je mnogo bolje otvorila susret i do kraja prve dionice otišla na plus 11. U drugoj četvrtini su gosti uzvratili istom mjerom i prišli na svega dva poena zaostatka.

U nastavku je viđena prava rezultatska klackalica u kojoj su se domaći bolje snašli i susret riješili u svoju korist rezultatom 92:82.

Slovenci nisu imaju riješenja za raspoloženog Amerikanca Rashada DeAndrea Vaughna koji je ubacio nestvarna 34 poena, dok je Green dodao 16. Kod poraženih Ramljak je postigao 18, a Jošilo jedan poen manje.

Popularni Igosi su sada značajno pobjegli od opasne zone i trenutno su osmi sa omjerom 7-12, a Krki i dalje 'visi' status budući da je deseta sa skorom 6-13.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 19. kolo:

Igokea - Krka 92:82

Top Komentari

RASanticeva
Vidi Vaughna legende - u Bucksima bio Steta pa ne bi nista od njega u NBA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi