"Moje je da pričam, ali sve je Bogami u njihovim rukama"

Selektor nakon pobjede nad Mađarskom

"Moje je da pričam, ali sve je Bogami u njihovim rukama"

M. Šljivak

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobjedom su počeli Evropsko prvenstvo.

Bh. selekcije u Kelnu je savladala Mađarsku 98:85 i došla je do bitne pobjede u borbi za plasman u narednu rundu takmičenja.

Selektor Adis Bećiragić zadovoljan je pobjedom, ali posebno disciplinom u igri svoje selekcije.

"Naša disciplina u igri je bila odlična. Pokušali smo da igramo 40 minuta odbranu. Oni su na kraju pali. Najbitnije da su se igrači držali zajedno i kada smo fokusirani 40 minuta, onda smo veoma, veoma opasni".

Naredni izazov je selekcija Njemačke. Domaćin takmičenja i favorit protiv naše reprezentacije. Dan odmora će nam dobro doći.

"Raspored nam ide u prilog. Imamo slobodan dan i imat ćemo šansu da se spremimo za vrlo važnu utakmicu protiv Njemačke. Za nas je to važna utakmica. Da je to treća utakmica, moglo bi biti pada. Imamo dovoljno snage. Musu i Mikija smo koristili malo više, ali takva je utakmica bila. Ali, imaju dovoljno snage da igraju nekoliko uzastopnih utakmica", rekao je Bećiragić.

Oglasi

Bh. tim se pripremao u hodu. Imali su malo vremena za treninge.

"Ovo je nama peta utakmica zajedno. Jusuf je došao kao vrlo važan kamen u svemu. Lično mislim da ćemo igrati petu utakmicu najbolje. Mi smo za 14 dana sklepali ekipu i došli na Euro. Sve zahvaljujući ovim momcima, ja sam ovo nazvao nemogućom misijom. Sve je Bogami u njihovim rukama. Na meni je da pričam, a oni da rade svaka im čast".

Optimističnan je selektor i pred duel s Njemačkom.

"Još uvijek smo sami sebi najveći neprijatelj. Naravno da ćemo razmišljati o protivniku, ali smo opet u situaciji da sami sebi pucamo u koljena. Bit će opet da je najvažnije da ne izlazimo iz kontrole u odbrani i napadi i tek onda ako ne ide da mijenjamo planove. Igrat ćemo protiv organizatora prvenstva, oni će imati određenu prednost. Pokušat ćemo pripremiti igrače da budu spremni na sve, posebno na te vanjske efekte".

Duel Njemačka - Bosna i Hercegovina igra se u subotu.

Top Komentari

King_Kenny
...bravo selektore,nisam sumnjao u tebe ni jednog momenta dok su drugi pljuvali...s obzirom na svu situaciju u i oko reprezentacije mi imamo i odlicne rezultate i sasvim pristojnu igru...odbrana je kljuc svega,zato svaki igrac mora biti podredjen timskoj odbrani,a mora se i malo bolje izlaziti na suteve za 3 i biti blize suteru,a ne da nam rokaju otvorene suteve...
6 2
hake
Šta ovaj lupa? Ko je ba sklepao ekipu za 14 dana? Jesi normalan Adise? Pa ti momci su na okupu bili i kod Bosnića i ako ih je ko sklepao kao ekipu uz izuzetak Nurkića u postavi. Preuzeo si gotovu ekipu majstore, ništa ti nisi trebao sklepati. Momcima čestitke za pobjedu protiv Mađara. Sretno na sledećoj tekmi protiv Švaba.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi