Adis Bećiragić zadovoljan kvalifikacijama: "Dvije loše utakmice su nas koštale"
Košarkaška repezentacija Bosne i Hercegovine je kvalifikacije završila na petom mjestu

Selektor BiH

Adis Bećiragić zadovoljan kvalifikacijama: "Dvije loše utakmice su nas koštale"

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Mađarskoj 87:77 čime je ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo. Nakon utakmice svoje viđenje utakmice dali su selektor Adis Bećiragić i John Roberson.

BiH je porazom završila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Mađarska je večeras šuterski bila raspoložena i pobijedila je bh. tim.

Selektor Adis Bećiragić je zadovoljan kvalifikacijama. Smatra kako su dvije slabe utakmice na gostovanjima odlučile sve.

"Kroz čitave kvalifikacije smo odigrali dosta dobro. Vidio se karakter reprezentacije. Imali smo dvije slabe utakmice protiv Češke i Crne Gore, ali generalno sam izuzetno zadovoljan sa željom igrača i pokazanim".

"Trebalo nam je dva-tri šuta večeras i u Tuzli za nešto više. Ljudi koji vole ovu državu zadovoljni borbenošću. Čestitam Crnoj Gori na prolazu dalje", rekao je Bećiragić i o večerašnjoj utakmici je rekao:

"Odlična atmosfera. Ključan je bio šut za tri poena. Znali smo da su dobri šuteri, a ovakve utakmice odlučuju dva ili tri šuta. Pogađali su kada je trebalo. Hvala mojim igračima na velikoj želji".

Oglasi

John Roberson je također istakao da su šuteri riješili večerašnji meč.

"Pogodili su dosta šuteva. Dobar su tim s dosta dobrih šutera i to su iskoristili. Igrali smo jako, nije lako igrati dvije utakmice u tri dana i učinili smo sve što smo mogli. Čestitam momcima na borbi", poručio je John Roberson.

Bosna i Hercegovina je kvalifikacije u grupi K završila na petom mjestu s omjerom od šest pobjeda i šest poraza. Mađarska je s istim omjerom završila na poziciji ispred zbog boljeg međusobnog omjera.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Pored Crne Gore na Svjetsko prvenstvo su otišle ekipe Francuske i Litvanije.

Mi ćemo za plasman na Mundobasket čekati neka bolja vremena.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Isti lojo umisljen tvrdoglav i nula strucnjak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi