Bećiragić: Loše smo odigrali zadnji minut i treba da gledamo svoje greške, o suđenju neću govoriti

Nakon poraza od Poljske

Bećiragić: Loše smo odigrali zadnji minut i treba da gledamo svoje greške, o suđenju neću govoriti

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je san o Olimpijskim igrama. U finalu pretkvalifikacionog turnira u Poljskoj poraženi smo od domaćina sa 76:72.

Jedna egal i dramatična utakmica, gdje je jedna lopta bukvalno odlučivala, tako da ostaje ogromna žal što nismo prošli dalje.

Igrali smo u skoro najačem sastavu, ali u ključnim trenucima nedostajala je koncetracija.

Po završetku finalne utakmice komentar je dao selektor Bosne i Hercegovine, Adis Bećiragić.

"Izgubili smo zadnjim sekundama, sve se vrtilo oko jedne lopte. Svaki dan smo igrali sve bolje i bolje. Momci su dali maskimum", je Bećiragić i dodao:

"Ova ekipa može igrati puno bolje, svjesni smo toga, svjesni smo i promjene generacije i načina igranja."

Oglasi

Roberson je nedostajao, selektor to nije krio.

"Ova ekipa je prvi put igrala bez Robersona, teško je to sklopiti, promijeniti način igre. Hvala igračima na trudu, sve smo pokušali. Imali smo dva igrača nova u rotaciji Alibegovića i Garzu."

O suđenju nije želio puno govoriti.

"Žao mi je što nismo prošli, Poljska je zaslužila, ali i mi smo. Loše smo odigrali zadnju minutu, o suđenju neću pričati. Mi se ne možemo tužiti na suđenje, treba da gledamo svoje greške."

Top Komentari

Carmagle
Smijes li ostaviti onog konja musu na klupi, da malo odbranu igramo
3 0
rabodimis
Nesretnice.. Vedran Bosnic bi 2x prekucao ovaj turnir, uvjerljivo i spektakularno..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti