Pozvao Nurkića i Musu: Bećiragić objavio širi spisak za okršaje protiv Mađarske i Francuske

Kvalifikacije za SP

Pozvao Nurkića i Musu: Bećiragić objavio širi spisak za okršaje protiv Mađarske i Francuske

E. Čaušević

Bh. košarkaši narednog mjeseca igraju mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Mađarske i Francuske.

Nakon nastupa na Eurobasketu u kojem se naša reprezentacija pokazala u dobrom svjetlu sada bh. tim očekuje nastavak kvalifikacija za SP u kojima još imamo nade da bismo se mogli plasirati dalje.

Pred okršaje protiv Mađarske i Francuske selektor naše reprezentacije Adis Bećiragić saopštio je širi spisak za ove mečeve.

Na spisku se nalaze i naši najbolji igrači Jusuf Nurkić i Džanan Musa, te se sigurno u našem taboru nadaju da će se svi oni odazvati i doći na okupljanje.

Na spisku su: Jusuf Nurkić (Portland Trail Blazers), Džanan Musa (Real Madrid), Amar Alibegović (Cedevita Olimpija), Luka Garza (Minnesota Timberwolves), John Roberson (Manisa), Edin Atić (Budućnost Podgorica), Miralem Halilović (Nanterre), Amar Gegić (Paris), Kenan Kamenjaš (Budućnost Podgorica), Ajdin Penava (bez kluba), Aleksandar Lazić (Budućnost Podgorica), Sani Čampara (Zadar), Emir Sulejmanović (Bilbao), Adin Vrabac (Mons), Rijad Avdić (bez kluba), Haris Delalić (Igokea), Ismet Sejfić (Ylli), Đorđe Topolović (Spars), Jure Zubac (Mons), Adi Zahiragić (Budućnost Bijeljina), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Zinedin Mulić (Spars), Kosta Kondić (Igokea), Darko Talić (Igokea).

Okupljanje bh. košarkaša zakazano je za 6. novembar u Sarajevu, a Bećiragić će do tada skratiti spisak na 15 imena.

Naša reprezentacija će prvo u dvorani Mirza Delibašić ugostiti selekciju Mađarske 11. novembra, a samo tri dana kasnije očekuje nas gostovanje selekciji Francuske koju smo pobijedili nedavno u Skenderiji.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bh. selekcija se nakon osam odigranih utakmica nalazi na četvrtoj poziciji s omjerom 4-4, a ispred nas su Litvanija (7-1), Francuska (6-2) i Crna Gora (5-3).

Poznato je da prve tri ekipe iz grupe idu u narednu rundu kvalifikacija za Mundobasket, te košarkaški Zmajevi imaju i dalje šansu da se nađu na toj poziciji, ali više nemaju prava na kiks.

Top Komentari

AmellemA
SEMIRE, DA BUDALE PROIZVODE STRUJU, TI BI ZADOVOLJIO SVJETSKE POTREBE ZA ISTOM.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi