AEK srušio Olympiacos i podigao trofej nakon 16 godina

Atić bez nastupa

AEK srušio Olympiacos i podigao trofej nakon 16 godina

M. Šljivak

Košarkaši AEK-a osvojili su grčki Kup. Oni su večeras u finalu iznenadili Olympiacos (88:83), te su nakon 16 godina osvojili jedan trofej.

Sjajno finale ponudila su ova dva tima. AEK je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu ove sezone i na kraju su uspjeli da savladaju favorizovanog rivala i da dođu do trofeja.

Ovo je atinskom timu četvrta titula Kupa. Posljednju su osvojili 2001. godine, a konačno su se domogli i jednog trofeja i to nakon 16 godina. Posljednu radost imali su 2002. godine kada su posljednji put postali prvaci Grčke.

Bh. reprezentativac Edin Atić nije igrao za AEK u ovom finalu, a do titule ih je vodio Manny Harris koji je ubacio 17 poena i zasluženo je proglašen za najkorisnijeg igrača finala.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Kod Olympiacosa Spanoulis je meč završio sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi