"Agent me zove, kaže da je dogovor propao, a ja pijan kao go*no i moram da igram"

Legendarni košarkaš priznao

"Agent me zove, kaže da je dogovor propao, a ja pijan kao go*no i moram da igram"

A. Čaušević

Vrijeme boravka u izolaciji i bez sporta čini da se otkriju do sada mnoge neispričane priče iz prošlosti. Glavni akter jedne takve je legendarni Charles Barkley. 

Barkley je priznao kako je 1992. godine jednu utakmicu u dresu Philadelphija 76ersa igrao pijan kao go*no jer je prerano slavio svoj transfer u La Lakerse.

Dvije franšize su bile blizu dogovora razmjene. Nakon što mu se agent javio Barkley je okupio društvo i počela je pijanka te je činjenica da tu noć mora igrati meč pala u drugi plan.

"Agent me nazvao i rekao da ću biti dio tradea s LA Lakersima. Bilo je popodne te sam s prijateljima otišao na piće da proslavima. Ali, mene je agent zapravo zvao da mi kaže da kompletiraju transfer i da će me ponovo pozvati".

"Tri sata kasnije oko 15:30, moj agent me zove i kaža da su se 76ersi povukli iz dogovora. Bio sam pijan kao go*no, a navečer smo igrali. Rekao sam mu mora da se šališ, totalno sam pijan. Uopšte se ne sjećam kako sam odigrao taj meč", prisjetio se nekada odlični krilni centar.

Inače, Barkley je na ljeto 1992. godine prešao u Phoenix Sunse nakon osam godina provedenih u Philadelphiji.

Top Komentari

BobPaisley
...e jeste nasli sliku svaka vam cast.
3 1
DadiG
Za ovo znam godinama tako da nije novina iz doba samoizolacije
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi