Ahmet Pašalić novi trener KK Bosna Royal
Unatoč mladosti Pašalić je iskusan trener koji je vodio nekoliko bh. timova

Aleksandar Damjanović odustao iz privatnih razloga

Ahmet Pašalić novi trener KK Bosna Royal

Iako je prije nekoliko dana objavljeno da je Aleksandar Damjanović novi trener KK Bosna Royal, on ipak neće sjesti na klupu Studenata a umjesto njega u novu sezonu Bosnu će povesti 26-godišnji bh. stručnjak Ahmet Pašalić.

Kako saznaje SportSport.ba Aleksandar Damjanović se s te dužnosti povukao zbog privatnih razloga a Studenti su umjesto njega angažirali Pašalića.

Iako jako mlad Pašalić je trener s iskustvom a u našoj zemlji radio je u mostarskom Studentu te u Promu i Vogošći. Ovo ljeto je s reprezentacijom sastavljenom od igrača iz naše Premier lige nastupao na jednom turniru u Kini s kojom je ostvario nekoliko vrijednih pobjeda.

Od Pašalića u Bosni očekuju da ih već dogodine vrati u elitni rang domaće košarke a koji košarkaši će nastupati za KK Bosna Royal u A-1 ligi saznat će se u bliskoj budućnosti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi