KK Bosna Royal nemoćan u Mostaru

Košarkaško prvenstvo BiH, liga za opstanak

KK Bosna Royal nemoćan u Mostaru

S. Grebović

Košarkaši sarajevske Bosne Royal danas su pretpjeli novi poraz, ovog puta bolji je bio Student iz Mostara sa 105:82. 

Nema sumnje da KK Bosna Royal prolazi možda i najteže dane u svojoj bogatoj historiji, a ovo je bio ni manje ni više nego 20. uzastopni poraz u domaćem šampionatu za bivšeg prvaka Evrope.

KK Student je već u prvoj četvrtini riješio pitanje pobjednika jer je na kraju dionice vodio sa 32:18. U nastavku susreta se igralo kako je domaćin svirao, tako da se na poluvrijeme otišlo rezultatom 57:41.

Do kraja su domaći nastavili sa dominantvom igrom i na kraju slavili sa uvjerljivih 105:82.

Najefikasniji pojedinci susreta nam dolaze iz redova Bosne, Mirsad Pilavdžić je ubacio 27, a Atif Durak 24 poena. Međutim, nisu imali pravu podršku od svojih saigrača što je možda i presudilo u današnjem meču.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod domaćih su se istakli Mario Barbarić i Mirza Manjgo sa po 18, dok je dva koša manje postigao Ivan Skrobo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi