KK Bratunac i KK Kakanj ostaju u ligi, Student se pridružio Bosni Royal
KK Bratunac i KK Kakanj osigurali ostanak u ligi, pirova pobjeda Studenta u Skenderiji

Liga za opstanak

KK Bratunac i KK Kakanj ostaju u ligi, Student se pridružio Bosni Royal

E. Oštraković

Odigrane su utakmice šestog kola prvenstva Bosne i Hercegovine u košarki, lige za opstanak, a pobjede su upisale ekipe Studenta iz Mostara i Bratunca.

Stundet je ostvario pobjedu na gostovanju kod Bosne Royal, dok je Bratunac na svom terenu savladao KK Kakanj.

Bosna Royal je na svom terenu poražena od Studenda iz Mosatra i to sa visokih 19 poena razlike. Gosti su već nakon prvog poluvremena imali veliku prednost od 58:46. U drugom poluvremenu odigrali su još bolje te su na kraju ostvarili pobjedu od 99:80.

U drugoj utakmici Bratunac je također ostvario sigurnu pobjedu protiv ekipe Kaknja. Prvo poluvrijeme bilo je veoma izjednačeno, a na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom, bilje 43:43. U drugom poluvremenu domaća ekipa je odigrala dobro, ali gosti uspjevaju da izbore produžetak. Ipak u produžetku su bolje odigrali domaći i na kraju su ostvarili pobjedu od 103:92.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pobjeda SKK Studenta u Skenderiji je bila pirova jer su prije tri dana u svojoj dvorani u direktnom obračunu poraženi od Bratunca. Ekipa Bratunca večerašnjom je pobjedom protiv Kaknja koji je već prije zadnjih kola osigurao ostanak u ligi ovjerio siguran opstanak a u niži rang sele se Student, Bosna Royal i Gradina koja je ranije odustala od nastupanja u Ligi za ostanak.

Promo

Top Komentari

6HM6
Hahhahaahahah ma pojma ti nemas Ostrakovicu,ispali su Bosna i Student cccc a ja novinara Boze sacuvaj cccc
2 0
Humac
Bezuspješni pokušaji Studenta godinama da opstanu u BIH ligi nalažu samo jedno.Mostaru ne trebaju 2 ligaša u najvišem rangu.A treba mu ligaš npr. u najvišem rangu muške odbojkaške lige.Klub dakle umjesto košarke treba prijeći na mušku odbojku i nastaviti tradiciju istoimenog odbojkaškog kluba koji je bio treći u jednom razdoblju bivše države.Dakle ne bi se više bespotrebno bacale pare u vjetar uzaludno pokušavajući opstati gdje se ne može.Za odbojku treba manje para a osnov za ekipu mogao bi se potražiti u npr.Domaljevcu i sl. sredinama odakle bi rado došli igrati i studirati u Mostar.To je najpametnija opcija.SC mora to presjeći i preći na nešto što bi mu moglo donijeti vrh muške BIH odbojke.To je daleko bolja opcija nego bacanje para na islužene košarkaše ili trenere.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi