Albijanić i Vrabac odveli OKK Spars do nove pobjede
Draško Albijanić je pružio još jednu sjajnu partiju i ubacio 22 poena

2. ABA liga, 19. kolo

Albijanić i Vrabac odveli OKK Spars do nove pobjede

Sarajevski Sparsi su nastavili seriju pobjeda u 2. ABA ligi pošto su večeras na gostovanju kod Rogaške, u okviru 19. kola, upisali trijumf rezultatom 70:81.

Domaći su igrali dosta dobro u prvoj dionici, ali su Sparsi svejedno riješili ovaj period igre u svoju korist, rezultatom 25:24.

Slovenci su tačno na pola druge dionice stigli do poravnanja rezultata, ali su Sparsi odmah vratili prednost, da bi se na poluvrijeme otišlo njihovim vodstvom od 42:37.

Imala je Rogaška dobru seriju na otvaranju treće dionice. Ipak, Sparsi su odbili napade, da bi do kraja ovog perioda stigli i do dvocifrene prednosti, +11.

Početkom četvrte četvrtine Sparsi stižu i do +13, što je bila najveća prednost jedne ekipe na utakmici, a do kraja su lagano čuvali vodstvo i upisali pobjedu.

Pobjedničku ekipu je predvodio Draško Albijanić sa 22 poena i devet skokova, dok je Vrabac ubacio 17 poena. Dvocifre je bio i Bajramović sa 10 poena.

Kod Rogaške se istakao Miha Vašl sa 14 poena.

Druga ABA liga, 19. kolo:

Rogaška - Spars 70:81

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Rogaška: Kosić, Davis, Božak, Mijović, Čevizović, Šantelj, Bilić, Pajić, Sarajlija, Knežević, Vašl.

Spars: Durmo, Zahiragić, Vrabac, Jovanović, Grubelič, Manjgafić, Hasandić, Kamenjaš, Protić, Albijanić, Glogovac, Bajramović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi