OKK Spars na krilima Kenana Bajramovića srušio i Slobodu

Nova pobjeda KK Spars

OKK Spars na krilima Kenana Bajramovića srušio i Slobodu

E. Škorić, foto: T. Hebib

U derbiju 17. kolu košarkaškog prvenstva BiH Sparsi su ugostili Slobodu i ostvarili pobjedu rezultatom 68:62.

Kako se i očekivalo, viđena je na Grbavici tvrda utakmica s malim brojem poena, a na kraju su uspješniji bili domaći košarkaši.

Međutim, uglavnom je tokom meča vladao egal, do samog kraja se nije znao pobjednik i Sloboda je također imala priliku da možda napravi više i sa osmijehom napusti glavni grad.

U prvoj četvrtini Sparsi su bili uspješniji, na dvominutnoj pauzi su imali 22:18, a na poluvremenu samo pola koša razlike u korist Sarajlija.

Gosti iz Tuzle nisu se lako predavali, bili su na minus tri minutu prije kraja, no onda iskusni Kenan Bajramović pogađa trojku za 68:62 na 26 sekundi do kraja i rješava pitanje pobjednika.

Kenan Bajramović je bio najbolji pojedinac na meču sa 21 poenom i osam skokova te pet asistencija, dok je Adin Vrabac ubacio 19 poena uz sedam skokova.

Na drugoj strani istakao se Milivoje Božović sa 23 poena i čak 18 skokova. Josip Naletilić je ubacio 13 poena.

Spars - Sloboda 68:62 (22:18, 12:15, 18:15, 16:14)

Spars: Hasandić 2, Vrabac 19, Zahiragić 3, Bajramović 21, Kamenjaš 5, Albijanić 4, Durmo, Manjgafić, Grubelić 8, Glogovac 6, Protić, Jovanović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Naletilić 13, Latifagić, Čerkezović 7, Jovanović 8, Božović 23, Šibalić 7, Jakupović 2, Omerović, Subašić, Dedajić 2, Islamović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi