Aleksandar Todorović: Idemo se revanširati Dynamicu za poraz u Mostaru
Aleksandar Todorović ovogodišnje pojačanje HKK Zrinjskog pod obručima igra sve bolje i bolje i jedna je od glavnih uzdanica Hrvoja Vlašića.

Pojačanje HKK Zrinjskog za SportSport.ba

Aleksandar Todorović: Idemo se revanširati Dynamicu za poraz u Mostaru

Aleksandar Todorović 31-godišnji centar HKK Zrinjskog iz utakmice u utakmicu, zajedno sa svojim timom, svoju formu polako ali sigurno dovodi na željenu razinu i u posljednjih nekoliko utakmica jedan je od najboljih igrača aktualnog bh prvaka.

Todorović je u Zrinjski došao iz Dynamica, beogradskog tima u kojem je prošle sezone imao odlične statistike. Doveden je kao zamjena za čvrstog Torriona Brummita i donio Zrinjskom dimenziju više u napadačkoj igri. Iako nema Brummitovu čvrstinu i energiju, iskustvo i kvaliteta ovog srpskog centra Plemićima uvijek donosi par opcija više u napadu.

Nakon fantastičnih predstava u pripremnim susretima Todorović je kao i cijeli tim upao u krizu koja je rezultirala velikom serijom poraza od kojih je većina bila na "jednu loptu". No, posljednjih nekoliko utakmica u igri Mostaraca se vidi veliki napredak, igra se diže i to već sada umnogome podsjeća na skoro pa nestvarnu prošlu sezonu. Upravo je Todorović uz Ramljaka, Smajlagića i također iz letargije probuđenog Sokolovića jedan od kreatora rezultatskog preporoda Zrinjskog. U posljednje dvije utakmice Todorović je briljirao, posebno u zadnjem kolu ABA 2 lige u trijumfu protiv Vršca nakon kojeg je izabran za MVP-a 11.kola. 

U sinoćnjoj teškoj pobjedi protiv SKK Studenta također je bio jedan od ključnih košarkaša a za SportSport.ba Todorović je rekao nekoliko riječi o sinoćnjoj utakmici te slijedećem gostovanju Plemića u Beogradu gdje će igrati upravo protiv njegovog bivšeg tima Dynamic Vip Pay-a.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Dobro smo otvorili utakmicu i imali prednost tijeko  čitavog susreta" - govori Todorović i dodaje: "Pred sam kraj smo imali nekoliko grešaka koje su mogle da nas koštaju pobjede, ali na sreću, uspjeli smo iskontrolirati utakmicu i na kraju slaviti. Početak sezone nije bio sjajan zbog nekoliko poraza koji su nas izbacili iz ritma, te zbog velikog broja ozljeda koje su prethodile svemu tome. Praktički ssmo pripreme odradili s pola tima. Kako je sezona odmicala igrali smo bolje, a ozlijeđeni igrači su nam se vratili i uhvatili dobar ritam.  Sada smo vezali 8 pobjeda i mislim da smo na pravom putu. Idemo u Beograd da se revanširamo za poraz koji smo doživjeli u Mostaru u prvom kolu ABA 2 lige. Pobjeda bi nam dosta značila da se uključimo u borbu za prva 4 mesta koja za nas još uvijek nije nedostižna. Treba da spriječimo njihov šut za tri poena i igru u tranziciji i onda imamo čemu da se nadamo" - izjavio je za SportSport.ba Aleksandar Todorović pred put HKK Zrinjskog u Beograd na meč 12.kola ABA 2 lige u kojem ih čeka upravo Aleksandrov bivši tim Dynamic Vip Pay.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi