Teška pobjeda HKK Zrinjskog u gradskom derbiju

Student pokleknuo tek nakon velike borbe

Teška pobjeda HKK Zrinjskog u gradskom derbiju

Sjajnu košarkašku predstavu pružili su večeras košarkaši HKK Zrinjskog i SKK Studenta u skopu 9.kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine. Uspio je formalni domaćin HKK Zrinjski na kraju slaviti sa 88:85.

Teškom mukom su Plemići opravdali status favorita. Odličnu utakmicu odigrali su košarkaši Studenta i u ovoj utakmici imali i svoje šanse za pobjedu. Nije se Zrinjski iako je vodio nekoliko puta i po 14, 15 razlike uspio odvojiti na sigurnu prednost koja bi zajamčila miran kraj.

Dapače, trojkama Širića i Rossa vratio se Student u ovaj susret te čak i poveo 3 minute do kraja rezultatom 80:78 no nisu imali snage za završiti ovu utakmicu. Trojka Pandurića vratila je prednost pPemićima a nakon toga i koš Todorovića. 

Ova utakmica imala je i težinu polufinala Kupa Herceg Bosne pa će Zrinjski na Megdan Širokom koji ih tamo čeka. Sokolović s 19 koševa, Miličević s 15 Pandurić i Todorović s po 14 najbolji kod Zrinjskog a Smajlagić je dodao 12. Ross sa 24 i Ćup s 20 najbolji kod večeras odličnog Studenta. Širić je dodao 14 a Zovko 13 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Šutalo 3, Petrić, Smajlagić 12, Sokolović 19, Golemac, Zlomislić, Todorović 14, Miličević 15, Šamadan, Pandurić 14, Ljujić 11, Milinović

SKK Student : Manjgo, Kuzman 9, Pehar, Širić 14, Zovko 13, Marković, Mikulić, Ross 24, Dželmo 3, Cvitanović, Škrobo 2, Ćup 20

Top Komentari

Prazina
A da napišete konačan rezultat?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi