Nevjerovatne scene s Eurobasketa: Glavnu ulogu imali su navijači Srbije i poznati povici s tribina
Foto - Screenshot

Oni su svoje rekli

Nevjerovatne scene s Eurobasketa: Glavnu ulogu imali su navijači Srbije i poznati povici s tribina

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije igra sjajnu košarku na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Svetislava Pešića imaju četiri pobjede iz četiri utakmice i sutra će protiv Poljske odlučivati o pobjedniku grupe koja se igra u Pragu.

Nakon jučerašnje utakmice i pobjede nad Izraelom (89:78) na scenu su stupili navijači Srbije. Čekali su pravi trenutak da poznatim povicima pokažu šta misle o predsjedniku ove zemlje Aleksandru Vučiću.

Dok je Nikola Kalinić davao izjavu za RTS, navijači su u dogovoru pokrenuli povike:

"Vučiću pe**ru, Vučiću pe**ru", orilo se u O2 Areni u Pragu.

Oglasi

Zanimljivu reakciju imao je novinar RTS-a koji je uzimao izjavu. On je gestikulacijama rukom pokušao umiriti navijače, ali to mu nije uspjelo.

Na kraju je novinar, svjestan da ne može ništa učiniti, samo odmahnuo glavom, pa je zbog svoje reakcije dobio niz negativnih komentara na društvenim mrežama.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u prošlosti je bio česta 'meta' navijača Srbije i često se na utakmicama moglo čuti uzvikivanje ovih riječi.

Sve je krenulo na jednoj utakmici reprezentacije ove zemlje protiv Albanije u Beogradu. Tada je jedan od navijača stao pred kameru javnog servisa i izgovorio je ove riječi.

Kompletan stadion je u tim trenucima uzvikivao prema predsjedniku Srbije kojem nije bilo nimalo svejedno što čuje ovakve povike.

Top Komentari

elvir_86
Četnićka posla ... I opet će glasat za njega na izborima .
2 0
Dugi
Mozda ljudi znaju nesto? Mozda je on bas to sto mu skandiraju?!! Treba i Konakovicu tako! Jos se osjete posljedice njegove kradje Kosarkaskpg Saveza BiH a bogami i KK Bosna, koja se jos nikad nije oporavila!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi