Srbija brutalnom košarkom uništila Finsku
FOTO: FIBA

Dominacija na Eurobasketu

Srbija brutalnom košarkom uništila Finsku

H. Zilić

Srbija je deklasirala Finsku u trećem kolu Eurbasketa grupe D koja se igra u Pragu.

Izabranici Svetislava Pešića igrali su uragansku košarku od samog početka.

Finci su na momente bili izgubljeni u vremenu i prostoru, a Srbija je u prvom poluvremenu ubacila nevjerovatna 62 poena.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 62:34.

U nastavku meča, slična igra na parketu i Fince je počeo služiti šut, ali nisu mogli ništa odbraniti gdje je Srbija lagano privodila meč kraju do konačnih 100:70.

Kod Srbije prvo ime bio je Vasilije Micić sa 14 poena i sedam asistencija, 14 poena je dodao i sjajni Nemanja Nedović.

Srbija je rasporedila fino strijelce pa su tako po 13 poena dali Kalinić i Jokić, 12 je dao Lučić, 11 je ubacio Gudurić, a na deset poena se zaustavio Jaramaz.

U selekciji Finske raspoložen je bio Lauri Markkanen sa 18 poena i sedam skokova.

Srbija je na omjeru 3-0 i vjerovatno će biti pobjednik grupe, a moguće je i duel protiv Hrvatske u osmini finala što bi svakako bi sjajan komšijski okršaj u Berlinu.

Sa druge strane Finska je na omjeru 1-2 i u naredna dva kola će kako stvari stoje voditi bitku sa Češkom i Nizozemskom za četvrto mjesto u grupi D i plasman u nokaut fazu.

Top Komentari

Adrian
Nema niko na prvenstvu da se može sa Srbijom nositi jednostavno su prejaki, a neki to neće da prihvate.
0 7
Edin Merlin
Malo se sad ****e jer im je lagana grupa,čekajte da dodje iole jača ekipa pa će te vidjeti.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi