Klay Thompson napušta Warriorse i postaje dio "nezaustavljivih"

Lakersi kao opcija

Klay Thompson napušta Warriorse i postaje dio "nezaustavljivih"

E. Škorić

Klay Thompson bi život mogao nastaviti u Los Angelesu.

Thompson je spreman da napusti bivše NBA prvake ukoliko mu ne bude ponuđen maksimalan ugovor, prenosi Los Angeles Times.

U slučaju da Golden State Warriorsi ne ponude maksimalan ugovor, sjajni šuter će razmotriti opcije iz Los Angelesa i u igri za njegovo dovođenje bit će Lakersi i Clippersi.

Kako je sezonu završio sa pokidanim prednjim ukrštenim ligamentom koljena, pa mu slijedi i duža pauza, zakomplikovala se situacija oko njegove budućnosti.

Postaje neograničeni slobodni agent, ali je sada upitno hoće li mu Warriorsi ponuditi maksimalan ugovor ili će Thompson imati mogućnost da pređe u neki drugi klub.

Navodno je voljan saslušati ponude Lakersa i Clippersa, a posebno je realna ona Lakersa jer imaju "viška" 32 miliona dolara.

Bilo bi zaista nevjerovatno ako se u istom timu naredne sezone nađu LeBron James, Anthony Davis i Klay Thompson, a uz sve to se govori o dolasku playmakera poput Kyriea Irvinga ili Kembe Walkera...

Vjeruje se da bi Golden State mogao ostati i bez Kevina Duranta, koji je također povrijeđen, ali koji će imati također mogućnost da bira.

Top Komentari

MSOZ101
Lakersi imaju salary cap za jos jednog superstara ili za 4-5 solidnih igraca u rotaciji. Tako da ako dovedu Thompsona imat ce povrijedjenog igraca do 2-3 mjeseca naredne godine uz upitnost forme u nastavku sezone. A ovo da ce dovest i Thompsona i Kembu je jedino ukoliko se Thompson odluci za mininalan ugovor ove sezone cije su sanse ravne nuli.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi