Dobre partije Gegića i Kamenjaša u veoma efikasnom meču Studenskog Centra i Cibone

Posljednji meč 5. kola

Dobre partije Gegića i Kamenjaša u veoma efikasnom meču Studenskog Centra i Cibone

E. Škorić

Studentski Centar pobijedio je Cibonu sa 93:87 u meču petog kola ABA lige.

Kako to obično i biva na mečevima Studenskog Centra, veliki broj poena, a domaćin je na kraju došao do treće pobjede, dok je Cibona upisala drugi uzastopni poraz nakon tri pobjede na startu sezone.

Posebno efikasna bila je prva dionica u kojoj je Studentski Centar bio bolji sa 33:26. Druga dionica skromnih 25 poena, no u nastavku ponovo se igrala brza košarka i ponovo su procenti pogođenih šuteva bili na visokom nivou.

Domaćin je od početka vodio, uglavnom je imao sigurnu prednost, mada su gosti iz Zagreba u samom finišu uspjeli da se primaknu na pet poena zaostatka.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vinales je briljirao kod domaćih s 32 poena, dok je kod gostiju najbolji bio Drežnjak sa 26 poena. Dobre partije su pružili i bh. reprezentativci Amar Gegić i Kenan Kamenjaš.

Gegić je u porazu Cibone ubacio 16 poena uz osam skokova i četiri asistencije, dok je Kamenjaš na drugoj strani ubacio 12 poena uz sedam skokova i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi