Drama na Gripama: Ciboni nije pomogla ni doktorska partija Amara Gegića
FOTO: ABA liga

Hrvatski derbi u ABA ligi

Drama na Gripama: Ciboni nije pomogla ni doktorska partija Amara Gegića

H. Zilić

Sjajan meč u šestom kolu ABA lige odigrali su Split i Cibona, a slavili su Splićani nakon velike drame rezultatom 77:76.

Split je u drugoj i trećoj četvrtini odigrao sjajno pa su u zadnjem periodu imali dvocifrenu prednost, međutim Cibosi se vraćaju odvode meč u egal, ali za preokret nisu imali snage.

Bajo sa 26 poena i devet skokova bio je prvo ime kod Splita, Žganec je ubacio 14 poena i dodao sedam skokova.

U redovima Cibone doktorsku partiju odigrao je bh. reprezentativac Amar Gegić koji je ubacio 18 poena, dodao sedam skokova i šest asistencija te tako odigrao utakmicu sezone u dresu Cibone, ali na njegovu žalost to nije bilo dovoljno za trijumf zagrebačkog tima.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U dresu Splita 13 minuta na terenu proveo je i Sani Čampara, ubacio je jedan poen i dodao dvije asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi