Čolan: Nema šanse da klubovi izbjegnu kazne

"Sve će biti po propozicijama"

Čolan: Nema šanse da klubovi izbjegnu kazne

H. Zilić

HKK Široki je 11. puta prvak Bosne i Hercgeovine u košarci.

Tim sa Pecare je 11. titulu osvojio na nevjerovatan način, bez borbe u završnici.

Završnica u najjačem rangu bh. košarke trebala se igrati u Laktašima, ali je Igokea odustala od organizacije ovog turnira. Odigravanje Final Foura je zbog toga bilo pod upitnikom, ali iz Širokog su se odazvali na poziv KS BiH i odlučili su da oni organizuju završni turnir.

Međutim, svi timovi osim Širokog izjasnili su se da su protiv odigravanja završnog turnira zbog zgusnutog rasporeda koji su imali u završnici ove sezone.

Tako na današnju završnicu u Široki nisu došle ekipa Sparsa, Borca i Igokee i Širokom je dodijeljena titula prvaka Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Nakon ovih dešavanja kontaktirali smo Generalnog sekretara KSBiH, Amera Čolana i upitali šta su naredni koraci od strane KSBiH.

"Prema pravilnicima Širokom je večeras dodijeljena titula, obzirom da se ostale ekipe nisu pojavile. Izvještaj sudija i službenih lica bit će sačinjen u toku noći i komesar će donijeti odluke i sankcije vezane za ove utakmice, nakon čega će zajsedati Upravni odbor i donositi odluke prema pravilniku", rekao je Čolan za SportSport.ba.

Igokea, Spars i Borac se nisu pojavili na završnici. Da li će biti sankcija?

"Sve opcije su otvorene. Prema propozicijama će sve biti urađeno. Klubovi će biti sankcionisani, nema šanse da se izbjegnu kazne, to je sigurno. Sve će se znati u narednim danima", bio je jasan Čolan.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nevjerovatne scene iz bh. sporta, ali titula je 11. po redu je u Širokom Brijegu.

O ovome će se sigurno pričati u narednom periodu u košarkaškim okvirima u Bosni i Hercegovini.

Top Komentari

inoxsteel
Kazniti nego šta. Ovako omalovažavanje nacionalnog prvenstva je skandalozno, misle da mogu kako hoće i što hoće. Što se nisu nepojavili na završnicama aba lige, kako su to mogli igrati od pustog umora.
15 2
WOLF20
Eh cuj nece da igraju, mame Vam ****m.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi