Amerikanci ne žele više biti predmet ismijavanja: Šest zvijezda sigurni za Pariz!
NBA zvijezde su sigurne za Pariz (Foto: EPA)

Dolaze u moćnom sastavu

Amerikanci ne žele više biti predmet ismijavanja: Šest zvijezda sigurni za Pariz!

Midhat Šljivak

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država namjeravaju na Olimpijske igre u Pariz doći s brojnim NBA zvijezdama i njih šestorica su već gotovo sigurni u sastavu.

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država dugo se smatrala nepobjedivom, ali u posljednjih 20-ak godina ta slika se promijenila i Amerikanci više nisu toliko nadmoćniji od ostalih selekcija.

Na velika takmičenja slali su prosječne timove smatrajući ih dovoljno moćnim za osvajanje zlatne medalje i pravili su velike greške koje nikako ne žele napraviti na Olimpijskim igrama u Parizu i najavljuje se dolazak velikih zvijezda.

Šest velikih zvijezda smatra se sigurnim učesnicima Igara u Parizu. Ako ne bude povreda na Olimpijske igre u sastavu SAD-a sigurni su sljedeći igrači:

Jrue Holiday (Boston Celtics), Jayson Tatum (Boston Celtics), Kevin Durant (Phoenix Suns), LeBron James (LA Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors) i Joel Embiid (Philadelphia 76ers).

Oglasi

Svi spomenuti osim Joela Embiida već su ranije nosili dres reprezentacije SAD-a. Embiid je imao na stolu ponudu i reprezentacije Francuske, čiji pasoš posjeduje, ali je Kamerunac na kraju odlučio da zaigra u dresu SAD-a.

Durant, Holiday i Tatum bili su dio ekipe koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju uzela zlato, pobjedom u finalu nad Francuskom od 87:82.

Podsjetimo, selekcija SAD-a je na prethodno održanom prvenstvu svijeta doživjela pravi debakl i ostala je bez medalje.

Uspjeli su nekako doći do utakmice za treće mjesto. Tamo ih je međutim zaustavila selekcija Kanade pobjedom od 127:118.

Sada Amerikanci ne žele ništa prepustiti slučaju. Šest velikih zvijezda je sigurno u rosteru, a vidjet ćemo kako će izgledati ostatak rostera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi