Amerikanac Jalen Brown pojačao KK Željo 1971 Bihać

Veliko pojačanje za ovaj tim

Amerikanac Jalen Brown pojačao KK Željo 1971 Bihać

S. Bošković

Košarkaški klub Željo 1971 Bihać u novu sezonu u A2 ligi sjever ulazi s sjajnim novim pojačanjem.

Za ovaj klub iz Bihaća potpisao je američki košarkaš Jalen Brown.

Brown, koji je rođen 1994. godine igra na poziciji niskog krila, te je po dolasku u Bihać odradio nekoliko kontrolnih utakmica, a nakon što je zadovoljio kriterije stručnog štaba potpisao je ugovor s ovim timom.

Nakon srednje škole Brown je igrao za koledž Georgia State, a nakon toga odlazi u Kinu. Poslije epizode na dalekom istoku ovaj Amerikanac po prvi put dolazi u Bosnu i Hercegovini, a nosio je dres Radničkog s kojim je nastupao u A1 ligi BiH. Poslije epizode u Radničkom, Brown se ponovno vraća u Kinu,, gdje igra u ACB ligi.

Potražite više informacija na temu A2 liga sjever:

Sigurno je da će ovaj 205 cm visoki košarkaš biti veliko pojačanje za tim iz Bihaća koji će se ove sezone boriti za ulazak u A1 ligu.

Top Komentari

Div iz šehera
Od malena mu želja bila KK zeljo 1971
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi