Amerikanci imaju zamjenu ako stigne novi otkaz: Na poziciji beka, igrač visok 186 cm iz Srbije...
Popovich pokazao vještine i u 70. godini

Košarkaš SAD-a se odlučio našaliti na račun svog selektora

Amerikanci imaju zamjenu ako stigne novi otkaz: Na poziciji beka, igrač visok 186 cm iz Srbije...

S. Pašalić

Svjetsko prvenstvo u košarci koje se ove godine igra u Kini počinje za samo 11 dana.

Selektor SAD-a Gregg Popovich se susreo sa velikim brojem otkaza u posljednjih nekoliko sedmica te je ostao bez većeg dijela najvećih zvijezda iz NBA lige.

Popovich je ubrzo morao pronalaziti zamjene za te igrače, a posljednji u nizu koji je otkazao svoj nastup je bio talentovani playmaker De'Aaron Fox, međutim selektor SAD-a čini se za njega ne mora tražiti zamjenu.

Jedan od najboljih igrača američke reprezentacije koji su trenutno u timu, Donovan Mitchell, snimio je svog selektora za vrijeme jednog treninga kako u 70. godini dribla i šutira na koš, te ga je na zanimljiv način predstavio.

"Na poziciji beka, 186 cm visok, igrač iz Srbije...", rekao je Mitchell.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti