Amerikanci na Olimpijskim igrama u čudesnom sastavu
(Foto: EPA)

Neće biti šale kao sa prvenstvom svijeta

Amerikanci na Olimpijskim igrama u čudesnom sastavu

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država doživjela je pravu blamažu na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Kini.

Tim Gregga Popovicha je na kraju osvojio sedmo mjesto, a javnost u SAD-u je razočarana nastupom potpuno desetkovanog sastava.

Međutim, već narednog ljeta moći ćemo uživati u vjerovatno najjačem sastavu selekcije SAD-a, jer se igrači polako obavezuju da će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prvi se javio Stephen Curry. Jasno je istakao da želi da igra na Olimpijskim igrama, a nako njega je isto ponovio i košarkaš Portland Trail Blazersa Damian Lillard.

"Želim biti dio toga, želim igrati na Olimpijskim igrama", kratko je rekao Lillard.

Također, očekuje se da će i ostale NBA zvijezde koje su ovog ljeta odbile nacionalni tim naći svoje mjesto na spisku putnika za Tokiju, a pored Curryja i Lillarda tu bi mogli biti još James Harden, LeBron James, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, Paul George i mnogi, mnogi drugi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije