Amerikanci u Kini bez Jamesa Hardena
(Foto: EPA)

Odbio reprezentaciju

Amerikanci u Kini bez Jamesa Hardena

M. Šljivak

James Harden neće nastupiti za reprezentaciju SAD-a na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Najbolji strijelac NBA lige u prošloj sezoni odlučio je da se potpuno posveti pripremama za novu sezonu u dresu Houston Rocketsa i njega nećemo gledati na Mundobasketu.

Nije Harden jedina NBA zvijezda koja je otkazala nastup selektoru Greggu Popovichu. Ranije je to učinio i Anthony Davis, ali bez obzira na to, Amerikanci će biti glavni favoriti za zlato.

Tako su još uvijek u sastavu: Harrison Barnes, Bradley Beal, Andre Drummond, Eric Gordon, Tobias Harris, Damian Lillard, Kevin Love, Kyle Lowry, CJ McCollum, Kris Middleton, Myles Turner i Kemba Walker.

Sa reprezentacijom treniraju i Kyle Kuzma, Brook Lopez, Paul Milsap, Donovan Mitchell, Jason Tatum i PJ Tucker, pa će oni biti spremni da uskoče kao neko od 12 odustane.

Harden je proteklu sezonu završio sa učinkom od 36.1 poena u regularnom dijelu sezone, dok je u playoffu imao učinak od 31.6 poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

SP u Kini se održava od 31. augusta do 15. septembra, a Amerikanci su u grupi E sa selekcijama Turske, Češke i Japana.

Top Komentari

Svojprisebi
nece da se sramoti kad ih Srbija nakanta
0 11
Samson
Pa mozda je i vrijeme da ih neko skine
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi